torstai 12. kesäkuuta 2014

Kauden 2014 visioita

Poikien juoksukausi alkoi jo toukokuun 4. päivä perinteisissä TVK:n maastoissa Liedossa.

Sulo juoksi omalla tasollaan ja sai 186 pistettä, eikä sillä mahtunut tällä kertaa mukaan finaaliin. Sulo seuraa kauniisti viehettä ja ajaa todella kuuliaisesti, mutta juoksuvauhti sillä on korkeintaan keskitasoa. Sulo kääntyy kuin valtamerilaiva ja se tietysti vähentää myös pisteitä, sillä käännökset ovat kohtuullisen laajoja ja niistä siten puuttuu tietty sähäkkyys. Sikäli Sulon suorituksiin on aina voinut olla tyytyväinen, että poika tekee aina kaikkensa ja nauttii joka metristä.

Vanjan vuoden ensimmäinen maastostartti taitanee jäädä myös sen uran viimeiseksi maastostartiksi. Viime vuonna kisoissa Vanjalla oli ihan omat kuviot ja puhuimme jo talvella, että jos meno on samansuuntaista, kannattaa maastoilu jättää Vanjan kohdalla kokonaan ja keskittyä muihin karkeloihin. Liedon maastoissa Vanja aiheuttikin meille muutaman sydämenlyönnin vajetta vetämällä melko pian lähdöstä kunnon kuperkeikat. Itse laskin että poika kävi kolme kertaa katon kautta ympäri. Voitte kuvitella, että radan reunalla näky "hieman" säikäytti. Onneksi Vanja nousi nopeasti pystyyn. Hetken se näki selvästi tähtiä, puhalsi ja hölkkäsi sitten takaisin lähtöalueelle. Kaatumista edelsi kylkikontakti, jonka seurauksena tuomari antoi Vanjalle diskin. Mielestäni erikoinen tulkinta tilanteesta, mutta käytännössä sillä ei ole mitään merkitystä.

Veimme Vanjan heti rataeläinlääkärin tarkastettavaksi ja hän totesi, että kaikki on kunnossa, ainoastaan ristiselkä on kipeä tärskäyksestä. Ensiavuksi kaivoimme eväslaukusta kylmäkallen kolotusta helpottamaan. Kotona liikuttelimme muutaman päivän Vanjaa varovaisesti ja sen jälkeen hiljalleen hieroimme selkää. Hyvin nopeasti jäykkyys ja arkuus selästä helpotti ja nyt reilun kuukauden jälkeen kaikki näyttää olevan onneksi kunnossa.

Jatkokauden kohdalta emme ole lyöneet vielä suunnitelmia lukkoon, mutta hyvä olisi jos jonkun näytelmän pystyisi käymään ja Vanjalle pari ratastarttia etanoissa. Katsotaan miten käy. Muuten ollaan koirien kanssa kuin ellun kanat ja nautitaan kesän lämmöstä stressiä vältellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti