keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Loppukauden satoa

Vuoden 2013 kisat ja näyttelyt taitavat nykysuunnitelmilla olla pulkassa. Loppukauden riennot ovat jääneet päivittämättä, joten nyt syksyn tultua on hyvä hetki summata tapahtuneita. Sulon osalta se tarkoittaa yksiä näyttelyitä ja Vanjan kohdalle lankesi yhdet ratakisat sekä yhdet näyttelyt.

Sulo osallitui 1.9. Tampereen ryhmänäyttelyihin ja menestyi mukavasti avoimessa luokassa. Poika sai elämänsä ensimmäisen ERI:n, jonka se taisi ansaita sen vuoksi että myös kehäkäytös oli ulkomuodon tasolla. Aikaisemminkin Sulo on kulkenut kehässä ihan kelvollisesti, mutta nyt oli jo tekemisen meininkiä. Arvostelussa kehuttiin liikkeitä, ylälinjaa, korvia ja niskaa. Tuomarina toiminut irlantilainen Rodney McDowell jakoi Sulolle siis pelkkiä kehuja. Sateisella Kaupin radalla järjestetyt näyttelyt vetivät kaikin puolin suun hymyyn - kelistä huolimatta.

Osallistuimme myös Vanjan kanssa näyttelyihin kuukautta aikaisemmin 3.8. - tosin hieman lähempänä kotopuolessa. Turun Metsämäen näyttelyistä olikin sertimäisen hyvät kokemukset ja niinpä suuntasimme sinne myös tänä vuonna. Myös Vanja sai ERI:n ja sijoittui avoimissa kolmanneksi. Tuomari Jussi Liimataisen sanoin "hyvin tyylikäs kokonaisuus". Tästä ei voi olla toista mieltä. Taka-askeleeseen tuomari kuitenkin olisi halunnut lisää pituutta ja korviin eloisuutta. Ei tainnut olla Vanjan mielestä erityisen lystiä puuhaa - veri vetää enemmän radalle. Siksi osallistuminen TVK:n ratakisoihin 24.7. taisikin olla pojalle erityisen mieluinen kokemus. Vanja juoksi tasaisen suorituksen etanalähdössä muiden lähtöhäslingistä huolimatta ja sijoittui neljän koiran lähdössä kolmanneksi. Ohessa videokuvaa, josta ei ihan hirvittävän hyvin yksitysikohtia näe, mutta jotain kuitenkin. Vanja juoksee sinisellä (2) manttelilla.

https://www.youtube.com/watch?v=yq2sLX2yaNM

Myös treeneissä on käyty kisojen ohessa harvakseltaan. Sulon kopitustreeni vuoroin eteni ja palasi lopulta takaisin lähtöruutuun. Metsämäessä onnistuin Tarun avustuksella pitämään Sulon oikein päin suljetussa kopissa ja lähtemään kuono edellä vieheen perään. Toiveet olivat korkealla, kunnes Vätin radalla poika kääntyi ensin ympäri ja toisella yrittämällä pyrki ulos takaveräjän kurkistusluukusta takajalat edellä. Uusin ideoin vanhan ongelman kimppuun kaudella 2014. Vanja kävi juoksemassa vanhan konkarin elkein treeneissä ja veti viimeisissä treeneissä Metsämäessä kauden parhaan ajan! Ennätystehtailijasta pari Tarun ottamaan kuvaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti