tiistai 24. helmikuuta 2015

Kaunis juoksija nro 23

Monipuolinen Vanja-wipumme sai tunnustuksen, joka on erityisen mieleinen meille taustavaikuttajille. Whippet-harrastajat myöntävät kaikissa kolmessa whippetin pääharrastuslajissa (näyttelyt, maasto- ja ratajuoksu) pärjänneille "Kaunis juoksija" -palkinnon anottaessa. Vanjan pitkä ja monipuolinen aktiiviharrastusura palkittiin diplomilla nro 23 tammikuussa 2015. Vaadittavat tulokset Vanja oli suorittanut jo 2013, mutta huomasimme mahdollisuuden tunnustukseen vasta loppuvuodesta 2014.

Keskeinen idea palkinnolla on nostaa monipuolisten whippetien arvostusta ja tietysti myös sellaisten koirien jalostusta, jotka suoriutuvat kunnialla kaikilla rintamilla. Vaatimuksiin kuuluu serti vähintään kahdesta lajista ja suoritustason tulee olla kolmannessakin lajissa kelvollinen. W-H:n sivuilla kriteeristö ilmaistaan seuraavalla tavalla:

Palkinnon myöntämisen ehdot:
Vähintään kahdesta lajista SERT ja kolmannesta lajista vähimmäisvaatimuksen mukaiset tulokset:
• näyttelystä: virallisesta näyttelystä yksi (1) SA tai kolme (3) tulosta laatuarvosanalla Erinomainen
• radalta: kolme (3) hyväksyttyä tulosta
• maastosta: kolme (3) vähintään 300 p tulosta 


Näyttelysertin Vanja sai Turussa vuonna 2011. Tässä tuore seisotuskuva vuodelta 2015.
Kolme hyväksyttyä lähtöä radalla (Helsinki, Hyvinkää ja Turku) kausina 2012-2013. Kuva koejuoksusta 2011.
Maastoserti Mustialasta vuonna 2010. Kuva Liedon maastoista (kuvannut Jaakko Stenroos).

Kaunis juoksija diplomeineen.
Vanjan monipuolisuus on antanut meille mahdollisuuden tutustua vinttikoiraharrastukseen laajasti. Tämä on ollut erityisen arvokasta kokemusta ensimmäisen vinttikoiramme kohdalla. Luemme whippetin rotumääritelmää niin, että hyvä whippet ei ole vain kaunis, vaan oikeasti kykenee suoriutumaan myös rodunomaisista käyttökokeista kunnialla. Juuri tässä mielessä Vanja on rotunsa hieno edustaja ja on mukavaa, että se saa tästä monipuolisuudestaan tunnustuksen, vaikkei se olekaan missään näistä lajeista maailmanluokan spesialisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti