torstai 9. toukokuuta 2013

Kevään ensitahteja

Myöhäisestä keväästä huolimatta Metsämäen aina niin erinomainen rata tuli juoksukuntoon jo huhtikuun puolella. Ratatalkoolaisilla on varmasti ollut kova työ saada pinta juostavaksi - suurkiitos kaikille heille.

Molemmat meitin pojat kävivät jo karistamassa talven pölyt vieheen perässä ja saimme täysvauhtisen vedon alle ennen äitienpäivänä Liedossa juostavia TVK:n maastoja. Sulon kanssa käytiin vapunpäivänä vetämässä ratakierros ja Vanjan vuoro oli seuraavalla viikolla.

Sulo oli hämmästyttävän rauhallinen ensimmäisissä treeneissä. Poikahan on ainakin vielä viime syksynä ollut veljeksistä se herkemmin kuumuva tapaus. Jo tutulle radalle saapuminen aiheutti viime vuonna hillitöntä hötkyilyä, vieheen äänen kuulemisesta puhumattakaan. Nyt oli aivan toinen ääni kellossa. Toivottavasti kyse on pysyvämmästä ilmiöstä.

Vanja on aina herrasmiesmäinen viilipytty, josta on hieman vaikeampi tulkita hermostumisen merkkejä. Yleensä kauden ensimmäisissä treeneissä Vanjan silmät liikkuvat tavallista enemmän ja etujalat nousevat muutaman sentin normaalia korkeammalle. Tämä on tulkittava hienoiseksi alkujännitykseksi. Näin tänäkin vuonna. Nätti veto Vanjalle normaalilla alkukauden ajalla (325m 22,96s) purki kuitenkin jännitystä ja palauttelun jälkeen autossa oli tyytyväinen heppu. Toivottavasti ylimääräinen jännitys jäi Metsämäkeen ja sunnuntaina maastostartissa keskitytään ajamaan viehettä ajatuksella.

Lopuksi vielä muutama kuva Vanjasta maalisuoralla keskiviikon treeneissä. Poikien lihashuoltotiimin vakioasiantuntijana toimiva Taru (http://tru.pictures.fi/) otti muutaman kivan kuvan. Olkaa hyvä:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti